49. Dani kajkavske riječi

Laurina pjesma na Zboru malih pjesnika u Zlataru

Pjesma Laure Tomašić, koju je napisala pod mentorstvom profesorice Danijele Zagorec, ušla u zbornik natječaja Zbor malih pjesnika u Zlataru, a javnu ju je na priredbi izvela učenica Viktorija Skrba

U Zlataru se od 21. do 30. rujna 2018. održavala manifestacija 49. Dani kajkavske riječi. U sklopu manifestacije u OŠ Ante Kovačića u subotu 29. rujna održana je svečana završnica literarnog natječaja Zbor malih pjesnika. Naša učenica Laura Tomašić, 8. r. pod mentorstvom profesorice Danijele Zagorec napisala je pjesmu V Tatekove hiže, koja je ušla u zbornik natječaja. Laura je pozvana na 49. Dane kajkavske  riječi kako bi javno izvela svoju pjesmu, no kako nije mogla prisustvovati tom događaju, zamijenila ju je učenica Viktorija Skrba, 8. r. Učenici su recitirali svoju pjesmu odjeveni u narodnu nošnju kraja iz kojega dolaze.
Ove godine na natječaj su pristigle 292 pjesme iz 51 škole. U prosudbenoj komisiji bili su profesorica Željka Horvat-Vukelja, dr. sci. Ivo Kalinski i profesorica Ivančica Tomorad te su za izvođenje na Zboru malih pjesnika izabrali su  51 pjesmu  51 autora iz 41 škole.
Učenici su dobili zbornik i nagrade koje je osigurala Školska knjiga. Svečanost je završena domjenkom za sudionike i goste.

Tekst i fotografija: Lea Štragelj, 8. a