Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Križevci

Od predškolske dobi učiti o zaštiti okoliša

U Dječjem vrtiću Križevci održana je početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Križevci. Gradonačelnik Mario Rajn kazao je da je ovo projekt na koji će se nastavljati druge projektne aktivnosti, korisne za obitelji, a prije svega za djecu kako bi Križevci bili poželjno mjesto za život. U ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obratio se Branimir Burić koji je izrazio zadovoljstvo što Grad Križevci ima puno kvalitetnih projekata i može biti primjer drugim jedinicama lokalne samouprave. Svakako je najbolje, što je ovdje primjer, da djeca od malih nogu, najbolje od predškolske dobi uče i usvajaju navike o zaštiti okoliša.

Projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Križevci ukupne je vrijednosti 3.576.566 kuna, od čega 2.143.945 kuna bespovratnih sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kazala je viša savjetnica za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Grada Križevaca Ljiljana Stojsavljević Križan.

O radovima je govorio glavni projektant tvrtke IPC inženjering d.o.o. Ivanec Mihael Cahun. Projekt obuhvaća energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića, uključujući ugradnju solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode i zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Prijavitelj je Grad Križevci, dok je trajanje projekta 24 mjeseca. O prošlosti i sadašnjosti Dječjeg vrtića Križevci govorila je ravnateljica vrtića Katarina Ivković Balint, prigodni program pripremili su polaznici vrtića, a zatim su sudionici početne konferencije obišli prostore Dječjeg vrtića Križevci.