Ja sam ovdje…Mi smo ovdje…

Uz Svjetski dan cerebralne paralize

Udruga osoba s invaliditetom Križevci već sedmu godinu uključuje se u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize. Ovogodišnja tema pokreta posvećena je podizanju znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi. To je najčešći tjelesni invaliditet u djetinjstvu, previše ljudi prima nedjelotvornu terapiju, previše pojedinaca i njihovih obitelji nema pristup osnovnim informacijama i podršku, premalo se novca troši na istraživanje, a društvo previše zadržava osobe s cerebralnom paralizom izvan vidokruga. Zbog toga je tema “Ja sam ovdje…mi smo ovdje…i želimo da svijet to zna!”

.


Šest je područja na kojima možemo napraviti promjenu:
javna svijest, građanska prava, dostupnost medicinskih i terapeutskih usluga, kvaliteta života, obrazovanje i doprinos društvu.
Uz Svjetski dan cerebralne paralize Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u obilježavanje prigodnim štandom na Nemčićevom trgu. Pridružili su se predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.