KOŠARKA: U nedjelju u Križevcima gostuje Vindija

Dražen Cesar: Radnik je lagani favorit

Ove nedjelje 21. listopada započinje 2. muška liga Sjever, a u prvom kolu Križevčani dočekuju varaždinsku Vindiju. Utakmica počinje u 14 sati u dvorani OŠ Ljudevita Modeca.

Vindija se vratila u 2. ligu nakon izbivanja iz iste od 2015. godine. U međuvremenu su igrali C ligu, gdje su čekali da se stvore svi potrebni preduvjeti za rang više. S obzirom da je to vrijeme napokon došlo, odlučili smo porazgovarati s trenerom Varaždinaca, Draženom Cesarom.

„Odlučili smo se sada vratiti u 2. ligu iz dva razloga: da se zaustavi odljev igrača iz Varaždina i da se igračima koji dolaze pokaže poruka da ih čeka budućnost igranja košarke više razine u gradu, a što se posebice odnosi na potentnu generaciju 2003./2004..“, započinje Cesar.

Ekipi Vindije su pristupili Tomislav Hatlak iz Grafičara, Lino Pustić iz Međimurja, Stanko Kraljević je došao na studij iz Širokog, Vinko Grđan iz Petrijanca te su se aktivirali Hrvoje Pizek, Igor Jakšić i Miroslav Mišković koji s igračima od prošle sezone čine jezgru. Klub su napustili Svaty i Šantek koji su otišli u Ludbreg, dok su Kos i Ostoić u Ivančici. U trenutnom rosteru je 15 igrača što je izniman uspjeh za Varaždinsku ekipu s obzirom da su prošle godine imali jedva 7-8 aktivnih igrača.

„Ove je sezone cilj aktivirati pozitivne igrače koji prije svega imaju visoku razinu volje, želje i karaktera te između njih stvorim finu smjesu mladosti, ozbiljnosti, znanja i iskustva, bez imperativa rezultata. Moj osobni cilj je da igramo kvalitetnu košarku u oba smjera, da smo prepoznatljivi i odgovorni prije svega prema samom sebi i ekipi, da se međusobno poštujemo i cijenimo, i u konačnici da smo prava klapa u pobjedi i porazu. Koliko ćemo u tome uspjeti, vrijeme će pokazati. Idemo iz utakmice u utakmicu pa do kuda nas to odvede“, nastavlja trener varaždinske Vindije.

„Liga je ove godine brojnija, a time i zahtjevnija, po meni puno bolja i kvalitetnija u odnosu na prošlu, samim time što su tu sad dvije ekipe koje su prošle sezone igrale Prvu ligu. Za vrh tablice će se boriti Grafičar, Podravac, Međimurje i Koprivnica.“

Vindija u budućnosti ne namjerava raditi stihijski već planski, a posebno su okrenuti radu s najmlađima. Već iduće sezone očekuju borbu za vrh tablice i pokretanje košarkaške akademije, a za dvije godine i lov na 1. mjesto i kvalifikacije za Prvu ligu.

„Radnik je poznata domaćinska ekipa koja po meni igra barem 30% bolje kod kuće te je lagani favorit“, najavljuje nedjeljni ogled Cesar kojemu se zahvaljujemo na odvojeno vrijeme. Ekipi Vindije želimo puno sreće na njihovom putu, pogotovo zato što grad poput Varaždina zaslužuje imati kvalitetnu košarkašku ekipu.

Kao što smo već pisali, Radnik se ove sezone pojačao s dva nova/stara igrača. Klubu se vratio Marko Kirin, a pristupio je i Ernest Troha. Obojica su već u pripremnim susretima pokazali da će biti vrlo važni kotači križevačke ekipe. Problem se javlja po pitanju zdravstvenog biltena Marka Jukića za kojega nije sigurno kada će se vratiti na parket zbog ozljede. Njegova odsutnost će zasigurno utjecati na konačni rezultat kluba. Ujedno, Radnik je po prosjeku godina jedna od mlađih ekipa, a s obzirom da je ove sezone liga puno jača i zahtjevnija teško je očekivati neki bolji plasman.

Kako Radnik izgleda na terenu vidjet ćemo u nedjelju u 14 sati na njihovom prvom ovosezonskom susretu protiv Vindije.
Vedran Vlahović