Priopćenje za javnost: Marko Katanović

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca i Predsjednik GO SDP-a Križevci

Cijenjene i uvažene kolege iz HDS-a, poštovana i draga križevačka javnosti,
Često se pitam, nakon ovakvih populističkih izleta u javnost od strane kolega iz HDS-a, da li reagirati ili ne, ali smatram da je ovaj put to prijeko potrebno. Želio bih prokomentirati glavne programske smjernice HDS-a za mjesne izbore: smanjenje prireza, ukidanje naplate parkiranja, ukidanje poreza na potrošnju i izgradnja sportsko-rekreacijskih objekata. Neću biti zločest i bezobrazan pa isticati da je bivši i stari gradonačelnik Branko Hrg bio na poziciji rješavanja gradskih problema, pa i tih koje spominju kolege iz HDS-a, punih 17 godina. Bilo bi isto tako zločesto i bezobrazno spomenuti da su iste „programske smjernice“ kolege iz HDS-a spominjali prije nešto više od godinu dana između dva kruga lokalnih izbora, kad su vidjeli da vrag šalu bere i da su se križevački ljudi odlučili za drugačiji pogled na naš grad. Još zločestije i bezobraznije bi bilo spomenuti da je upravo za tu i takvu naplatu parkiranja odgovaran isključivo bivši i stari gradonačelnik Branko Hrg koju ju je takvu dogovorio, aranžirao i potpisao a svesrdno podržao svojom rukom u Gradskom vijeću kolega Maksić. Podržali bi je i drugi koji danas prozivaju da su imali priliku tamo sjediti.
No dobro, zločestoću i bezobrazluk na stranu, nova gradska administracija na čelu s gradonačelnikom Rajnom, zamjenicima te nezavisnim i SDPovim vijećnicima će barem dio onoga što oni nisu „stigli“ napraviti u tih kratkih 17 godina, pokušati ispraviti već na sljedećem proračunu za 2019. godinu.
Tako će se tu naći i projektiranje kružnog toka na raskrižju kod Tomislavove, I.Gundulića i M.Kiepacha, sustav odvodnje Posrednji put – M. Kiepacha, uređenje i opremanje gradskih igrališta, uređenje parka u ulici F. Tuđmana, održavanje objekata u vlasništvu grada, uređenje i održavanje sakralnih objekata, pa i projektiranje parkirališta kod željezničke stanice, uređenje zelenih površina grada i ono na što smo posebno ponosni je izdvajanje za sportsku infrastrukturu kroz uređenje gradskog stadiona i pomoćnog igrališta. O ostalim infrastrukturnim projektima križevačka javnost biti će uskoro detaljno upoznata.
Kolegama iz HDS-a želio bih skrenuti pažnju na djelokrug rada i odlučivanja kojeg mjesna samouprava ima, a to sigurno nije odlučivanje o gradskom prirezu i cijeni parkinga, već male komunalne akcije i „kvartovska“ problematika te utvrđivanje prioriteta i poticanje uređenja neposrednog okruženja.
Koristim priliku da sve Križevčanke i Križevčane pozovem da u nedjelju, 21. listopada, izađu na izbore i svoje povjerenje, vođenja i utvrđivanja „kvartovske“ problematike, daju ljudima koji donose i nastavljaju pozitivnu promjenu Križevaca.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Križevaca
Predsjednik GO SDP Križevci
Marko Katanović