Nadvožnjak – jedinstvo u gradu

Je li na pomolu kvalitetna suradnja Rajna i Hrga?

Neki sam dan, razgovarajući s Brankom Hrgom, više puta imao priliku čuti da je on spreman pomoći mladoj vlasti u Gradu. Kaže da je spreman surađivati i kao saborski zastupnik čini sve što je u njegovoj moći da Rajn i njegovi mogu raditi za dobrobit grada. No, kao što često znam reći, uvijek postoji veliki ALI!
Hrg kaže da to više ne ovisi o njemu, već o Mariju Rajnu i njegovoj ekipi; on je pružio ruku i stalno je dobronamjerno pruža. Pitam se o kome ili o čemu ovisi hoće li ta „pomirba“ uspjeti.
Na stranicama Marija Rajna piše sljedeće: „Konačno je pred realizacijom višedesetljetni san Križevčanki i Križevčana – nadvožnjak preko željezničke pruge. Kako je najavio ministar Butković, izgradnja kreće sljedeće godine.“


Sad se pitam je li taj već davno obećani nadvožnjak krimen Hrgova bivšeg vladanja ili plod njegovih sadašnjih aktivnosti, odnosno je li to već konačno jedan pravi rezultat Rajnova vladanja gradom ili tek naslijeđen plod iz prošlosti, za što ga se ovih dana često proziva?
Ne znam i iskreno – ni ne zanima me. Važno mi je da u ovoj „novoj ljubavi“ ima iskrenosti i stvarno dobrih namjera jer kud bolji put za naš grad i sve nas nego „glave skup“.
Zato s velikim naklonom prema svim akterima čekam i iščekujem stvarne prve rezultate jer mi od te „ljubavi“, ako je zaista na pomolu, možemo samo profitirati.
Možete li zamisliti kako će izgledati taj nadvožnjak? Pokušavam ga zamisliti i mislim da mogu vidjeti obrise, kao u magli. Jedinstvo nam je više nego potrebno i to ne samo kao floskula.