Odbojkaški turnir u Varaždinu

Studenti Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima na odbojkaškom turniru u Varaždinu povodom Međunarodnog dana sveučilišnog sporta

Međunarodni sveučilišni sportski savez (Fédération Internationale du Sport Universitaire, FISU), od svog osnutka 1949. godine, ključni je pokretač i most između sveučilišnog sporta i obrazovanja širom svijeta. FISU smatra da su sportske vrijednosti i sportske vježbe u savršenoj sinergiji s akademskim duhom te je 2016. godine pokrenuo Međunarodni dan sveučilišnog sporta (International Day of University Sport, IDUS) koji se obilježava 20. rujna i službeno je takvim proglašen od strane UNESCO-a (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu). 

Sveučilište Sjever obilježilo je Međunarodni dan sveučilišnog sporta pozvavši na sudjelovanje, uz studente Sveučilišta Sjever, i naše studente, sportaše Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te njihove kolege iz Sveučilišta u Zagrebu i Međimurskog veleučilišta Čakovec, na prigodni odbojkaški turnir. Inače, FISU-ov moto je Today’s stars, tomorrow’s leaders, a kako se promiče i postiže izvrsnost uma i tijela možete vidjeti u foto i video prilogu.

Info stranica: https://www.fisu.net/education/international-day-of-university-sport

 
 
 

Priredio i snimio fotografije: Dragutin Samobor