Ostvarite svoje snove

“Pogled u budućnost” Elene Stelle Buzina

U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u utorak navečer križevačkoj javnosti predstavljena je knjiga poezije “Pogled u budućnost” mlade pjesnikinje Elene Stelle Buzina, učenice prvog razreda Gimnazije “Ivana Zakmardija Dijankovečkoga” Križevci. Nakon uvodnih riječi ravnateljice knjižnice Marjane Janeš Žulj, o pjesnikinji je govorila njena prva učiteljica iz Područne škole Majurec Vesna Žarinac. Predstavila ju je od početka njenog školovanja kazavši kako je Elena uvijek sve radila savjesno, s velikom odgovornošću, s puno energije i motivacije. Uz pisanje, otkrila je i ljubav prema znanosti, kemiji, pleše sa mažoretkinjama – svestrana je.

Učiteljica u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” Tina Jakopčić Eleni Stelli poželjela je puno sreće i uspjeha te kazala kako je u pjesmama zanima ljudska psiha. Čestitke je uputila i Nina Tenodi, učiteljica iz Majurca te sadašnja profesorica hrvatskog jezika u Gimnaziji Sanja Jelenak.

-“Svaka pjesma je optimizam i vjera u sretniju budućnost”- kazala je.

Elena Stella zahvalila je svima koji su je došli podržati, prije svega roditeljima, sestri Leoni koja je ilustrirala knjigu pjesama i svim ostalima.

-“Pisati sam počela otkako sam naučila slova, bio mi je to izlaz iz teških trenutaka. Okolina me nije razumjela, a ja sam bježala u poeziju i ples” – kazala je Elena.

-“Poanta je da ne uzimate stvari zdravo za gotovo, pa bih preporučila da budete osobe kakve želite biti, da planirate budućnost, ostvarite svoje snove kao što sam ja ostvarila ovaj svoj san” – poručila je Elena Stella i zasluženo dobila veliki pljesak publike: prijatelja iz školskih klupa u osnovnoj i srednjoj školi, nastavnika i svih ostalih građana koji su je došli podržati.

U nemogućnosti da prisustvuje predstavljanju knjige, gradonačelnik Mario Rajn uputio je brzojav s čestitkama. Poeziju Elene Stelle čitale su njene nastavnice i ona sama, a u glazbenom dijelu programa nastupile su Lucija i Dijana Komazin na violini i flauti.