Zdravo se hranimo i živimo – jesmo li zdravi?

Odgovornost prema zdravlju

Svakodnevno u svojim kućanstvima upotrebljavamo brojna sredstva za čišćenje koja su najčešće jako toksična. Svi ti preparati pri svojoj upotrebi ne samo da u potpunosti steriliziraju okolinu već i štete našem zdravlju. Ulaze nam duboko u tijelo gdje stvaraju degeneracije u našim stanicama te ih tako „zbune” i one počinju poprimati nezdravi oblik, npr. razvijaju se bolesti koje su najčešće kancerogenog tipa, osipi, alergije i sl.
Većina se ljudi pita: što mi se to događa? Zašto sam se razbolio/razboljela? Pa zdravo se hranim, živim…
Odgovor možemo potražiti u sredstvima za čišćenje, kozmetici, šamponima, gelovima kojima se svakodnevno koristimo ne pitajući se jesu li zdravi za nas, kakve sastojke sadrže i što će učiniti našoj koži, kosi ili općenito zdravlju.
Ne gledamo kemijski sastav prehrambenih proizvoda (oznake E). Kupovni su proizvodi vrlo nezdravi za naš organizam jer sadrže mnogo aditiva, GMO sastojaka, pojačivača okusa itd. Na sastojke proizvoda obično obratimo pažnju tek kad „voda dođe do grla“ pa nam ide čak i u grlo te se davimo, ali ni tada ništa ne poduzimamo.
Treba voditi više računa o tome što unosimo u svoje tijelo, kako ga tretiramo i biti svjesniji toga što nam naši trenutni postupci dugoročno mogu donijeti. Isto tako trebamo brinuti i o našoj prirodi, promisliti što joj radimo, kako se prema njoj odnosimo, kakve će to posljedice imati za nas i našu djecu. Ako se ne odnosimo ispravno prema sebi i prirodi oko nas, na kraju nam se to sve vraća u obliku bolesti ili nekih teških poremećaja, a da ne govorimo o zagađenjima i narušavanju prirode.
Pitamo se puno toga, sve nam se vraća, a zaboravili smo zašto.

http://sunce-snaga-prirode.hr/