Plazma Sportske igre mladih u Križevcima

Dodijeljene prikladne nagrade najboljim sportašima OŠ Ljudevita Modeca

Danas se u jutarnjim satima okupilo više od 400 učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima kako bi obilježili Plazma sportski dan. Ta je manifestacija ujedno iskorištena kako bi se prezentirali i nagradili najbolji sportaši škole protekle godine.

Nagrade su predali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Danijel Šaško, ravnatelj škole Dražen Bokan te direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih Tomislav Gudić.

Nakon dodjele uslijedila su sportska natjecanja na kojima su sudjelovali i predstavnici škola, ali i zamjenici župana i gradonačelnika. Posebno je zanimljivo i napeto bilo potezanje užeta.

Nakon sudjelovanja u potezanju užeta s najmlađim sugrađanima dogradonačelnik Šaško je izjavio:
„Grad Križevci već godinama surađuju s Plazma Sportskim igrama mladih, suradnja je vrlo korektna i tako ćemo i nastaviti i sljedeće godine. Puno ulažemo u sport, u ukupnom zbroju u iznosu od 2 milijuna kuna.“

Plazma Sportske igre mladih već 22. godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).
„Plazma Sportske igre mladih ponose se svojom dugom tradicijom organiziranja sportskih natjecanja za djecu i mlade, a za novu sezonu najavljujemo i program Erasmus+ Europske unije kojim ćemo organizirati edukativni program koji će uključiti lokalne škole. Naš pokrovitelj je i Središnji državni ured za šport koji je pripomognuo da su i ove godine sve aktivnosti u potpunosti bile besplatne za sve sudionike, što ne bi bilo moguće bez potpore naših partnera i sponzora. Više od 1.500.000 djece u protekle 22. godine su naša radost i snaga i obveza da svake godine sustav natjecanja i događanja podignemo na još višu razinu, a posebnu pozornost stavljamo na aktivnosti s lokalnim zajednicama i suradnjama. Kao primjer istaknuo bih podršku i odličnu suradnju s Koprivničko- križevačkom županijom na čelu sa županom Darkom Koren, gradom Križevci i gradonačelnikom Mariom Rajn, te osnovnom školom Ljudevita Modeca s ravnateljem Draženom Bokan. Obveza je svih nas da svakom djetetu omogućimo doticaj s bavljenjem sportom i sportskim načinom života i zato veliko hvala i djeci i svim partnerima“ – izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih. (V.V.)

Pogledajte foto prilog I dio