PLESOM PROTIV NASILJA

O. Š. Vladimir Nazor i Ljudevit Modec

Poštovani,

Već 15 godina zaredom Plesni centar Ritam Križevci – Križevci organizira program plesne edukacije i kulture lijepog ponašanja pa tako i ove godine nastavljamo s našim programom uključivanja djece i mladeži u ovaj popularni program među osnovnoškolcima i srednjoškolcima.
Program PLESOM PROTIV NASILJA je osmišljen da uključi što veći broj sudionika iz svih Osnovnih i Srednjih škola grada Križevaca, te ih potaknuti što više na fizičku aktivnost, socijalni dijalog i radne obaveze kroz zabavni i sportski način života pomoću kojeg mogu vrlo lagano voditi i dvojne karijere, u prvom redu u osnovnom i srednjoškolskom školstvu te dalje u svojoj daljnjoj naobrazbi ali i na sportskom aspektu.

Također ih usmjeravamo ka socijalnom dijalogu između svojih vršnjaka ali i u komunikaciji sa starijim osobama. U našoj Udruzi nalaze se vrhunski stručnjaci iz raznih polja sportskih i socijalnih djelatnosti koji svoje zadatke uspješno obavljaju već duži niz godina.

Ovaj edukativno-sportski program odvijat će se u razdoblju od 01.listopada 2018. do 22. prosinca 2018. godine. Cilj nam je probuditi svijest kod djece i mladeži na važnost bavljenja fizičkom aktivnosti, ali i na važnost komunikacije između vršnjaka u cilju preventive nasilja te kulturi lijepog ponašanja.

Program se provodi jedamput tjedno po dva školska sata u prostoru škole (za vrijeme školske godine) ili u prostorijama Plesnog centra Ritam Križevci.
Kroz program bit će uključeni svi stariji osnovnoškolci ali i zainteresirane skupine mlađeg i starijeg godišta.
Voditelji programa su visokoobrazovani pojedinci koji su uz primarnu struku i iskustveno te stručno orijentirani na sport i kulturu.
Kroz program provodit ćemo nekoliko aktivnosti:

  1. PRIPREMA PROGRAMA – Kvalitetna priprema promidžbe,
  2. PROMIDŽBA I MARKETING – Što bolja informiranost i dostupnost informacija svim osobama u osnovnim školama kao i njihovim roditeljima
  3. PROVEDBE PLESNIH RADIONICA – Što kvalitetnija obuka sudionika te poticanje na fizičku aktivnost te društveni dijalog.
    Plesni centar Ritam Križevci Matije Gupca 21. 48260 Križevci [email protected]
    OIB: 38326545307 IBAN: ZABA – HR2323600001102476251 GSM: 091/500 25 71
  4. ZAVRŠNA PRIREDBA I PRIKAZ STEČENOG ISKUSTVA – Završna priredba svih sudionika kako bismo prikazali rezultat plesnih radionica te potaknuli uključivanje što većeg broja budućih sudionika naredne godine.
    Izravni korisnici programa su svi zainteresirani stariji osnovnoškolci na području Grada Križevaca, procjena broja 1000 – 1500 polaznika, (dječaci i djevojčice), ali osim njih vrata su otvorena i svim osobama zainteresiranim za naš program bez obzira na godine, vjeru i spolnu orijentaciju.
    Svake godine bilježimo porat zainteresiranih sudionika u našem programu pa tako očekujemo i ove godine porat od 10 posto u odnosu na prošlu godinu.
    Informiranje zajednice o programu provodit će se javno putem osnovnoškolskih ustanova u suradnji s ravnateljima OŠ Grada Križevaca te putem flyera i plakata, javnom knjigom, te putem društvenih mreža.
    Vrednovanje i procjena će se provoditi za svakog pojedinca zasebno, upisom te daljnjim osobnim praćenjem na projektu te na završnoj rezultatskoj i subjektivnoj evaluaciji naših stručnjaka. Kvantitativna procjena vršit će se prema broju sudionika u programu PLESOM PROTIV NASILJA.
    Želja nam je pokrenuti dovoljno veliki program koji se može razviti i na nacionalnom nivou.
    Ovaj program smo predočili i drugim zemljama Eu (Portugal, Italija i Mađarska) te su te zemlje poučile također jako dobar rezultat u prvoj godini programa (2016). Cilj nam je također razvijati i nadograđivati program kako bi PLES PROTIV NASILJA postala praksa u svim većim gradovima RH ali i u Europi.
    Srdačan pozdrav,
    Predsjednik Plesnog centra Ritam Križevci
    Siniša Kraševac