Počinje rekonstrukcija Frankopanske ulice

Priopćenje iz Ureda gradonačelnika

U srijedu, 10. listopada počinju radovi na kompletnoj rekonstrukciji Frankopanske ulice. S obzirom na opsežnost zahtjeva i činjenicu da će se provoditi u dvije faze jer je riječ o staroj gradskoj jezgri sa starim kućama koje imaju osjetljive temelje, gradonačelnik Mario Rajn održao je sastanak sa stanarima Frankopanske ulice. Cilj sastanka bio je upoznati stanare s projektom rekonstrukcije, pripremiti ih na nadolazeće radove i odgovoriti na njihove upite.
U prvoj fazi rekonstrukcije Frankopanske ulice radit će se odvodnja, vodovod i postaviti DTK mreža, a očekivani rok završetka ovih radova je prosinac. Nakon toga slijedi iskop postojećeg asfalta i nasipavanje kamenom dok se asfaltiranje prometnice očekuje na proljeće, objasnio je pročelnik Upravnog odjela za komunalnog gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.
Na kraju sastanka gradonačelnik je još jednom zamolio sve stanare da imaju strpljenja dok radovi ne završe i da se slobodno jave u Gradsku upravu ako će imati bilo kakav upit.
Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.