Učenici Gimnazije pozvani na pripreme za međunarodna natjecanja iz kemije i fizike

Hoće li biti odabrani?

Zahvaljujući izvanrednim rezultatima na državnim natjecanjima iz kemije i fizike  prošle školske godine, učenici 4. c razreda Gimnazije “Ivana Zakmardija Dijankovečkoga”  Marin Meštrović, Luka Meštrović i Domagoj Tomičević pozvani su zajedno s drugim sudionicima državnih natjecanja na pripreme za četiri međunarodna natjecanja iz kemije i fizike. Nakon priprema koje će se održavati u Zagrebu, bit će odabrani učenici koji će Hrvatsku zastupati na međunarodnim natjecanjima. Želimo Marinu, Luki i Domagoju da budu među odabranima!

Marin Meštrović, Luka Meštrović i Domagoj Tomičević pozvani su na pripreme za Međunarodnu kemijsku olimpijadu (International Chemistry Olympiad, IChO) koja će se održati u Francuskoj od 21. do 30 srpnja 2019., a na kojoj se natječu najbolji gimnazijski učenici. Pripreme učenika za IChO ujedno su i pripreme za Mendeljejevu olimpijadu (IChMO) koja će se održati krajem travnja u Sankt Petersburgu.

Luka Meštrović pozvan je i na pripreme za Europsku fizičku olimpijadu (EuPhO) koja će se održati od 31. svibnja do 4. lipnja 2019. u Latviji te na Međunarodnu fizičku olimpijadu (IPhO) koja će se održati od 8. do 15. srpnja 2019. u Izraelu.

Čestitamo Marinu, Luki i Domagoju te njihovim mentorima zahvaljujući kojima su ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima, profesorici Gordani Pintarić-Kovač i profesoru Bruni Marinkoviću!