Večeri udaraljkaša u Križevcima

Pokrovitelj ovogodišnjih Večeri udaraljkaša je Grad Križevci

Osme Večeri udaraljkaša u Križevcima, u organizaciji Glazbene škole Alberta Štrige i Udruga P.O.I.N.T., održat će se od 26. do 28. listopada 2018. u Velikoj dvorani Hrvatskog doma te Koncertnoj dvorani Glazbene škole u Križevcima.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repetoar.

Na Večerima udaraljkaša do sada smo imali priliku slušati Josipa Konfica, Špelu Mastnak, Kaju Farszky, Filipa Merčepa, Francesca Mazzolenia, Luisa Camacho Montealegrea, Gregora Hrovata, Šimuna Matišića, Stanislava Muškinju, Marka Mihajlovića, Štefana Đurkovića & Flam-a Duo, Igora Lešnika i udaraljkaški ansambl biNg bang, ansambl SUDAR, Beogradske perkusioniste te mlade udaraljkaše iz glazbenih škola u Karlovcu, Bjelovaru, Labinu, Varaždinu, Samoboru, Murskoj Soboti, Rijeci i Križevcima.

Večeri udaraljkaša iznimno su ponosni na organizacijsku, logističku i medijsku suradnja s križevačkom udrugom P.O.I.N.T. 
Ulaz slobodan!