Zajedno za djecu – udomiteljstvo je human posao

“I ti si dio podrške!”

U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna, Udruženje “Djeca prva” iz Zagreba i Centar za socijalnu skrb Križevci, drugu godinu za redom organizirali su u petak druženje udomiteljskih obitelji te djece i mladih u udomiteljskim obiteljima. Druženje je održano u sklopu programa “Zajedno za djecu”, nositelj programa je Udruženje “Djeca prva”, a partner u programu Centar za socijalnu skrb Križevci.
-“Glavni cilj i interes je pružiti najbolju skrb za svako udomljeno dijete. Pružamo podršku udomiteljima da mogu što bolje skrbiti o djeci koja su kod njih smještena” – kazala je Natalija Stanković iz Udruženja “Djeca prva”.

.

U ime Grada Križevaca obratio se zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je zahvalio udomiteljima na njihovoj humanosti i svemu što čine za djecu.

.


Druženju je prisustvovala i Marina Hoblaj iz Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece koja je istakla da je udomiteljstvo human posao te da se radi na tome da se dobije pozitivna slika o udomiteljima.

.


Rad Udruge “Maslačak” Križevci predstavila je predsjednica Tamara Premuš
“Želimo pružiti našim članovima što kvalitetniji život kroz razne radionice: informatičku, plesnu, sportsku, kuhanje i program “Poludnevni boravak” za osobe iznad 21. godine života. Imamo dobru suradnju s udomiteljima i skrbnicima i naša udruga im je podrška” – rekla je Tamara Premuš.

Svoja iskustva ispričala je dugogodišnja udomiteljica Marija Babić iz Križevaca:
” Udomiteljica sam 48 godina, imala sam 36-tero udomljene djece. Lijepo mi je bilo s njima, nikad nije bilo problema. Dobra je suradnja s Centrom za socijalnu skrb Križevci i ponovila bih to opet.”
Udomitelji su primili priznanja za sudjelovanje u radionicama u sklopu projekta, a zatim su članovi Udruge “Maslačak” izveli plesnu točku “Ja sam za ples” te se družili uz izradu narukvica prijateljstva.

.
.
.
.