” KUD “Prigorje” – Umjetnost i kultura 54+

U sklopu projekta Umjetnost i kultura 54+ pod nazivom “Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja”, KUD “Prigorje” i grad Križevci pozivaju stanovništvo župe Glogovnica, sela Sveta Helena, Gornja i Donja Glogovnica, Ivanec, Apatovec, Marinovec, Jarčani i Žibrinovac u nedjelju 25.studenog u Vatrogasni dom u Glogovnici u 15,00 h. 
U prvom djelu programa članovi Kud – a „Prigorje“ predstavit će se spletom pjesama i plesova te predstaviti projektne aktivnosti i radionice koje će se provoditi u narednom razdoblju.
Drugi dio namijenjen je druženju uz domjenak gdje pozivamo sve da se aktivno uključe u pričanje o vremenima sasvim drugačijima od danas, o teškom životu ljudi u prošlosti ali i o veselju, običajima, odijevanju pjesmi i plesu. Pričajte nam o baštini svoga kraja, kako bi je svi zajedno njegovali i očuvali ali i prenjeli na mlađe generacije. 
Projektne aktivnosti namijenjene su stanovništvu iznad 54 godina no i svi ostali su dobrodošli. 
Projekt je u iznosu od 182.731,73 Kn financiran iz Europskog socijalnog fonda a 32.246,77kn sredstvima Ministarstva kulture. 
Sve dodatne informacije možete dobiti u uredu KUD-a Prigorje u ulici I.Z.Dijankovečkog 5, ili na web stranicama https: //kud-prigorje.hr. 
Voditeljica projekta : Martina Zrno.