„Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34 i 20 – godišnjakom s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičeni 34 – godišnjak tijekom ove godine u dvorištu obiteljske kuće neovlašteno uzgajao konoplju tipa droga i proizvodio marihuanu radi prodaje, te nedozvoljeno posjedovao automatsku pušku, streljivo, plinski pištolj i zračnu pušku. Oduzeto mu je 866,17 grama marihuane, te oružje, streljivo i novac.

Također, sumnja se da je 20 – godišnjak nedozvoljeno posjedovao marihuanu i prodavao je drugim osobama na križevačkom području. Oduzeo mu je 205 grama marihuane, digitalna vaga i novac.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv 34 – godišnjaka i zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Izvor informacija je Policijska uprava Koprivničko-križevačka.