Preventivno – sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.“

Od 19. do 24. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provoditi će se preventivna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.“  Tijekom provođenja akcije policijski službenici će u nadzoru prometa građanima dijeliti brošuru „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.“ i upućivati ih na mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila. 

Ističemo da tijekom provedbe akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije vozila, već da je riječ o preventivnoj akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehničke preglede u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostatka na vozilima čime će se povećati broj tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

Jedan od preduvjeta za sigurno sudjelovanju u prometu za vrijeme nastupa zimskih uvjeta na prometnicama koje nam predstoje, je i tehnički ispravno vozilo, te stoga pozivamo sve vozače i vlasnike motornih vozila da u stanicama za tehničke preglede u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu izvrše provjeru tehničke ispravnosti svojih vozila kako bi mogli pravovremeno otkloniti eventualno utvrđene nedostatke. Ukoliko se u vrijeme provedbe preventivne akcije građani ne nalaze na području ove PU, mogu se obratiti u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila u R. Hrvatskoj.