Šungit (kamen života)

Šungit (shungite) je prirodni mineral, u osnovi je ugljik specifične strukture.
Zovu ga još „kamen života“. Vjeruje se da je star više od 2 milijarde godina. Porijeklo šungita još uvijek je zagonetno, čak postoji egzotična pretpostavka da je ostatak planeta Faeton koji je nekada postojao u našem Sunčevom sustavu. Jedino nalazište je u republici Kareliji, Rusija. 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, voda sadrži 13 tisuća potencijalno toksičnih elemenata; 80 % oboljenja prenosi voda; od njih svake godine umire 25 milijuna ljudi. Glavni izvori zagađenja vodenih rezervi donijela je civilizacija. Šungit čisti vodu praktično od svih štetnih organskih tvari, bakterija, mikroorganizama,  uključujući naftne derivate i pesticide.

Šungit pročišćava vodu od nitrata i nitrita, viška bakra, magnezija, željeza, u potpunosti od jajašaca parazita, uklanja zamućenost, razne okuse i mirise. Zasićuje vodu solima kalcija, magnezija, te mikroelementima do koncentracije koja je optimalna za organizam čovjeka, dezinficira vodu bez primjene klora ili ultraljubičastog zračenja. Tijekom nekoliko godina istraživanja djelovanja ove vode na zdravlje ljudi, došlo se do zaključka da posjeduje preventivno i jedinstveno iscjeliteljsko djelovanje. Regenerira, revitalizira tkiva i sveukupnu energetiku organizma.

Kako pripremiti šungitnu vodu?

Potrebna količina šungita za 1 litru vode je od 75 g do 100 g. Šungit najprije isperite pod tekućom vodom. U staklenu posudu natočite vodu i stavite u nju isprani šungit u odgovarajućoj količini. Da bi se dobila iscjeljujuća svojstva, voda sa šungitom mora stajati 48 do 72 sata ili 2 do 3 dana. Odstajalu vodu pretočite u drugu staklenu posudu, a isti šungit isperite, prelijte s novom količinom vode i opet čekate 2 do 3 dana.

Zbog određenog perioda čekanja od 2 do 3 dana, trebate na vrijeme isplanirati svoje dnevne potrebe za vodom. Ukoliko su to 2 litre dnevno, ili ćete odjednom staviti u veliku posudu 6 litara vode i 500 g šungita, ili ćete svaki dan staviti po 2 litre vode s oko 180 g šungita. Svatko će pronaći svoj stil.

Kamenje šungita potrebno je jedanput mjesečno staviti na sunce. Ukoliko svakodnevno koristite pročišćenu šungitnu vodu,  šungit je potrebno  zamijeniti novim kamenjem svakih 6 mjeseci. Preporučuje se popiti najmanje 2-3 čaše dnevno, odnosno, za svoju dnevnu potrebu za vodom osigurati si zdravu, pročišćenu živu vodu. Šungitnom vodom možete se umivati, stavljati obloge, raditi kupke.

Uporaba šungita – očuvanje zdravlja i poboljšanje kvalitete života

Uz izvanredno blagotvorno djelovanje šungitne pročišćene žive vode i šungitnih piramida svakako treba navesti dobrobit od uporabe i ostalih predmeta od šungita. Kugle i kocke, također,  neutraliziraju povećana štetna zračenja kojima je izložen čovjek u suvremenim visoko-tehnološkim uvjetima života. Dovoljno ih je držati u prostoru i na mjestima na kojima se boravi, uz računalo ili druge slične uređaje da bi se u prostoru smanjila tenzija i dekoncentracija izazvana povećanom količinim zračenja.

Pod djelovanjem šungita na organizam u stanicama tijela dolazi do procesa regeneracije. Bioenergetičari tvrde da je dovoljno nositi 5-10 dana privjesak ili bilo koji drugi nakit od šungita  i da se obnavlja biopolje čovjeka koje je bilo poremećeno stresom i negativnim emocijama.

Šungit uistinu ima čudotvorno djelovanje na organizam i postaje sve popularniji zbog mnogih ljekovitih svojstava. Odlična je zaštita od elektromagnetskih zračenja, jaka zaštita od psihičkih napada, štiti, pročišćava i obnavlja ljudsko energetsko polje.  Pomaže smiriti emocije, smanjuje stres i  promjene raspoloženja. 

Izvrstan za uzemljenje, pomaže kod problema s cirkulacijom, anemijom i ostalih krvnih poremećaja. Ima protuupalno djelovanje, smiruje probleme s mišićima, ubrzava ozdravljenje. Šungit čovjeku vraća vitalnost i pomlađuje organizam. Ublažava glavobolju, bol u križima, reumu, uklanja neurološka stanja, normalizira san, stabilizira krvni tlak, poboljšava funkciju respiratornog sustava, jača imunitet, pojačava aktivnost, uključujući i seksualnu.  

Brojna istraživanja potvrdila su jedinstvena svojstva šungita i s pravom ga zovu „lijekom 21. Stoljeća“

Prilog: www.sunce-snaga-prirode.hr