Zlatne note- Križevci 2018

Pobjednici Zlatnih nota- Križevci 2018. godine su….

U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u subotu 24. studenoga održao se 7. festival zabavne glazbe “Zlatne note- Križevci 2018”. Festival je održan u organizaciji tvrtke Gravis d.o.o., suorganizatori su bili Križevački likovni krug i predsjednica likovnog kruga Zdenka Vrabec, a pokrovitelji su bili Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Glavni organizatori bili su Boris Plak i Borna Čivrag.

Na festivalu je nastupilo 26 izvođača iz cijele Hrvatske, a bilo je čak izvođača iz susjedne Slovenije. Festival je otvorila Križevačka Djevojačka straža. Svoje skladbe na festivalu izveli su Ilijana Jerković&Contrast, Maria, Hrvoje Filipović, Katarina Leutar, Petra, Denis Kovač, Andreja Pižeta, Amel, Samanta Gran, Toni Pavić, Sandra Petriž Sandročka, Štefan Grabar, Ibrahim Muslić, Tamara Goričanec, Cristina Lubiana, Zlatko Deveničar, Andrej Razumić, Matej Plavček, Davor Čukelj, Dijana Zubić, Mario Petrovečki, Mandolinski orkestar Okruk, Coolins, Robert Ficker i Jadranski Maestrali, Dani Dandosa uz Mandoline i Gitare, a zadnja natjecateljica bila je Veronika Jembrek.

I evo, još jedan projekt je uspješno završen . Festival Zlatne note Križevci 2018. Sudjelovalo je 26 izvođača, a Nina Kraljić, članica žirija i pobjednica “The Voicea” nastupila je kao posebna gošća večeri. U razgovoru s izvođačima i posjetiteljima došli smo do pozitivnih mišljenja . Naravno uvijek ima mjesta za poboljšanja.

Na kraju festivala Nina Kraljić izvela je  nekoliko poznatih pjesama poput naše domaće “Dej mi, Bože, joči sokolove” i pjesmu “Lighthouse” s kojom je nastupila na Eurosongu 2016. godine. Grand Prix festivala “Zlatne note Križevci 2018.” osvojio je Mandolinski orkestar Okruk sa skladbom “Ponovo” , a podijeljene su i mnoge druge nagrade za najbolju publiku, najbolju izvedbu, najbolji nastup i za najbolji tekst. U nastavku možete pogledati kako je to izgledalo. (Š.V)