Akcija “Volimo volontiranje”

U robnim centrima KTC i Kaufland u Koprivnici, provedene su akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’.

Akcija je održana u subotu 8. prosinca 2018. godine, a uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji su na ulazu u trgovinu dijelili letke s popisom namirnica koje se mogu donirati. Tom je prilikom u Kauflandu prikupljeno 120 kilograma prehrambenih namirnica, a u KTC-u 150 kg, ukupno 270 kg raznih prehrambenih namirnica. Prikupljeno je i 56 komada raznih higijenskih potrepština.

Ljudi su još jednom velikodušno podržali akciju te donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu i ostale namirnice koje će biti podijeljene građanima slabijeg imovinskog stanja. Naravno, napominjemo kako uskoro dolaze sve niže i niže temperature, pa ako imate viška obuće i odjeće, slobodno odnesite u Crveni križ u Križevcima ili poklonite ljudima za koje ste sigurni da si ne mogu priuštiti.

Znamo da smo svi trenutno u minusu, ali jedan kilogram riže ili šećera koji donirate, nekome će uljepšati blagdane, i možda o tome ne razmišljate tako, ali mnogim ljudima pomoć je stvarno potrebna, a vaša mala donacija nekome će biti cijelo čudo. Možete i sami iskombinirati poklon paket pa ga pokloniti osobama slabijeg imućnog stanja. U vrijeme blagdana, kad grad živne pod svjetlima božićnih ukrasa, mami nas miris cimeta i kuhanog vina, svi se nekako osjećamo sretnije i kao da više marimo jedni za druge. Nažalost, među nama ima mnogo onih koji nisu te sreće da blagdane provedu s voljenim osobama na dostojanstven način. Stoga, ako kao što smo već rekli, imate viška odjeće, obuće, igračaka ili namirnica, donirajte ih onima kojima je najpotrebnije. Tako ćete nekome uljepšati blagdane, a i sami ćete se osjećati bolje.(š.v)