Druga Adventska nedjelja

Druga Adventska nedjelja i paljenje svijeće na adventskom vijencu u sebi nosi simbol mira.

Jučer je upaljena druga Adventska svijeća na trgu u Križevcima. Ovo su trenuci u kojima snagom vjere pišem i prepuštam svoje srce onome koji je želio darovati sebe kako bi mi pokazao koliko me voli.
Nije važno da li vjerujete u snagu Božića ili ste dio mase koja grozničavo luduje u plesu potrošačkog prosinca, kao što većina jest, ipak malo zastanite i otvorite svoje srce.
Ponekad je teško izaći iz vlastite kutije, ponovo se roditi i biti netko novi. Novim rođenjem dobivamo novu dimenziju i novi smisao.
Želim ovaj Božić smoći snagu da molim za svoje neprijatelje, da oprostim svima koji su me povrijedili, da ostavim svoju prošlost padova, da prihvatim sve ono što nisam nikada željela razumjeti i prihvatiti, isto to očekujem od drugih. Želim da budem Božić drugima ne samo kroz materiju, iako smatram i da treba pomoći i uljepšati blagdane onima kojima je potrebno, želim to učiniti i kroz zagrljaj, trenutke zajedništva i međusobnog druženja. Pomozimo onima koji pomoć treba. Budite i vi dio nečijeg Božića.(š.v)