Godišnji koncert KUD-a Križevci

Godišnji koncert

Kulturno umjetničko društvo Križevci održalo je jučer, 09. prosinca, 2018. Godine u 19 sati, koncert društva koji se održao u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Mjesta su većinom bila popunjena. Uz domaćine, u programu su sudjelovali KUD Ždala iz Ždale, KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca, a organizatori su najavili i goste iznenađenja. Kud Križevci nastupilo je sa „Da mi je znati“ i Stari splitski plesovi“. KUD Ždala sa „Podravski splet“.  KUD Prigorec „Diva mati“, „Djevojčica cvetje brala“ i „Zdravo budi mladi kralju“. Zatim je KUD Križevci nastupilo s izvedbom “Coprnice“. U sklopu koncerta nastupila su i djeca iz KUD-a Križevci s izvedbama „Spavaj mali Božiću“, “Djetešce nam se rodilo“ i”Zvončići“.

KUD Ždala uz ples „Kako su plesali naši stari“, i na kraju KUD Križevci s izvedbom „Križevačka četvorka“ i “Napitnica“.


Kako je koncert bio u znaku pajdašije, jednu od zdravica u ime Grada Križevaca održao je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.
Na kraju koncerta, predsjednik KUD-a Križevci Robert Konfic uručio je zahvalnice mnogobrojnim pojedincima, udrugama i ustanovama koji su pomogli u realizaciji ovog koncerta.
Pored brojnih građana i gostiju, koncertu su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i EU fondove Ivan Biškup.


Kulturno umjetničko društvo Križevci, udruga je građana koja na načelu dobre volje  okuplja građane, koji sukladno pravilima struke, rade na očuvanju pučke tradicijske kulture, istraživanjima na istom području, te uvježbavanju i izvođenju  kulturno-umjetničkog programa. Kulturno-umjetničko društvo Križevci učlanjuje nove članove kako bi promovirali kulturu i običaje našeg grada. Kao član u KUD-a Križevci, plaćate simboličnu članarinu od samo 20 kuna mjesečno. Za sva ostala pitanja možete se obratiti predsjedniku na (092 128 6093) i voditelju na (091 88 79 494).