Edukacija učenika u Svetom Ivanu Žabnu

U cilju informiranja mladih o štetnosti utjecaja alkohola, a u sklopu projekta „Zdrav za 5“, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Križevci 6. prosinca, održao je edukaciju u dva razredna odjeljenja učenika 8. razreda u Osnovnoj školi „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno.
Svrha edukacije je bila postizanje više razine znanja i svijesti kod učenika o štetnosti i utjecaju alkohola i droga na zdravlje i izgled pojedinca, utjecaju na ponašanje (rizična ponašanja), obitelj i obiteljski sustav, na profesionalnu i sportsku karijeru, društvenim rizicima konzumiranja sredstava ovisnosti, o metodama prevencije i liječenja (posljedice po zdravlje), kao i o kažnjivosti svih vrsta ovisnosti, ponajprije alkohola i sudjelovanja u prometu pod utjecajem istog.
Također, informirali su se o policijskim poslovima te primjeni policijskih ovlasti prema počiniteljima kažnjivih radnji, kao i zapriječenim sankcijama u slučajevima zlouporabe droga i alkohola, odnosno učenici se se poučili kako se othrvati sredstvima ovisnosti, ne samo drogi i alkoholu već i igrama na sreću te drugim sredstvima koja mlade sve više okružuju, te su im unatoč raznim propisanim restriktivnim mjerama sve lakše dostupna.
Ovom prilikom učenici su isprobali i „Pijane naočale“.