Udruzi odobrena dva projekta

Usluge osobne asistencije

U Hotelu The Westin u Zagrebu svečano je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom te održana dodjela ugovora u okviru Poziva za provedbu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (za razdoblje od 2019. do 2021. godine) i Poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2“.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić, potpisao je ugovore za trogodišnji program “Osobni asistent”, vrijednosti 1.197.000,00 kn, koji se financira iz sredstava prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna, te dvoipolgodišnji projekt “Usluge osobne asistencije III”, vrijednosti 2.453.550,73 kn, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dodjeli ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske . Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava, Marko Pavić, ministar zdravstva, Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, . Zorislav Bobuš, predsjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom, Marija Pletikosa, članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom te državni tajnici i pomoćnici resornih ministarstava.

Kroz program “Osobni asistent” i projekt “Usluge osobne asistencije III” Udruga osoba s invaliditetom Križevci osigurala je uslugu osobne asistencije za 22 korisnika