Kampanja “Bijele vrpce”

Uz 3. prosinca – Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je “Osnaživanje osoba s invaliditetom te osiguravanje inkluzije i jednakosti”. Povodom tog dana Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključuje se u kampanju “Bijele vrpce” postavljanjem info štanda na Nemčićevom trgu u ponedjeljak, 3. prosinca od 9 do 13 sati gdje će biti izloženi te će se moći kupiti radovi s kreativnih radionica članova i članica Udruge.
Kampanja se provodi kao 16 dana aktivizma – od 25. studenog – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama , 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom – do 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Svi muškarci koji to prihvate, dobit će na info štandu Udruge bijelu vrpcu u znak njihovog “NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA”. To će označiti njihovu odluku da neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama. Nošenje bijele vrpce bit će podrška razvoju svijesti šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, posebno nad ženama s invaliditetom, nema opravdanja.

Kampanja “Bijele vrpce” i obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom provest će se i u Dječjem vrtiću “Kalnički jaglac” Kalnik. prosinca u 9 sati podijelit će se djeci prigodne razglednice s tekstom “Moj tata osuđuje nasilje i zato potpisuje NE nasilju nad ženama” kao i prigodne letke upućene roditeljima da podrže kampanju i potpišu NE nasilju nad ženama i djevojkama.