Samostalna izložba Zdenke Vrabec

ZDENKA  VRABEC

Rođena je 1954. godine u Koprivničkoj Reki kod Koprivnice. Odrasla , školovala se i radila u Križevcima. Ekonomistica po zvanju sada u mirovini.

Ljubav sa crtanje i slikanjem iskazuje od najranije  mladosti, osobito u osnovnoj  školi  kada njen  interes i talent za crtanje i slikanje otkriva tadašnji prof. Dragutin Ančić, koji njene radove šalje na dječju izložbu u Indiju.

Tokom daljnjeg školovana, zaposlenja, osnivanjem obitelji,slikanje bude potisnuto  drugim prioritetima, ali ljubav za slikanjem uvijek je bila prisutna tu negdje . Odlaskom u mirovinu ta ljubav i želja se ostvaruje, kada se aktivnije počinje baviti crtanjem i slikanjem.

Uključuje se školu crtanja i slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima.

Tečaj crtanja završava kod dr. Balog Zdenka, a tečaj slikanja kod prof. Homen Zorana, kod kojeg se upoznaje sa svim slikarskim tehnikama i čarima slikanja i kada počinje samostalno stvarati.

 Aktivna je članica Križevačkog likovnog kruga (KLK-a),  čija je predsjednica  pet godina.

 Izlagala je mnogim skupnim izložbama KLK-a  u Križevcima, Popovači, Varaždinskim Toplicama, Koprivnici, Ludbregu. Kao slikarici amateru, radovi su joj odabirani za izložbe i susrete likovnih stvaralaca amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Rado sudjeluje na likovnim kolonijma, a i organizira pri KLK-u.

 Radi u realističnom stilu, s naglašenim kolorizmom. Slika različite motive od pejsaža, cvijeća, mrtve prirode, veduta, životinja, a prisutni su i sakralne motivi.

Radi u svim svim tehnikama od olovke, pastela, akrila i ulja, ali najčešće akrilom i uljem na platnu.

Zdenka Vrabec predsjednica je KLK-a 5 tu godinu zaredom i sada je prvi puta uz mnoge organizacije izložbi i likovnih kolonija, uspjela organizirati prvu samostalnu izložbu.