Sanja Rođak-Karšić nogometna sutkinja

Hrvatsko suđenje na nadolazećem Svjetskom prvenstvu za nogometašice predstavljat će Sanja Rođak-Karšić

Sudačka komisija Svjetske nogometne federacija (FIFA) objavila je popis glavnih i pomoćnih sutkinja koje će dijeliti pravdu na svjetskoj smotri u Francuskoj sljedeće godine.

Na popisu se nalazi 27 glavnih sutkinja te 48 pomoćnih sutkinja, među kojima je i hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta. Izabrane su predstavnice iz ukupno 42 nacionalna saveza, iz svih konfederacija.

Sanji ovo nije prvi put da pomiče granice u ulozi žena u nogometu. Krajem 2015. godine postala je prva žena koja je sudila utakmicu završnice Hrvatskog nogometnog kupa, a iste je godine počela suditi i na utakmicama Prve hrvatske nogometne lige.

Sanja je ispit za sutkinju pripravnicu položila još 2001. godine. Dvije godine kasnije postala je regionalnom sutkinjom, još dvije godine kasnije i saveznom, a 2009. godine ponijela je titulu sutkinje s oznakom FIFA-e. 

Sutkinje su birane na temelju uspješnosti u protekle tri godine, što potvrđuje kontinuirano dobar rad, a Sanji Rođak-Karšić nastavlja niz pojavljivanja na najvećim natjecanjima.

Svjetsko prvenstvo za nogometašice bit će odigrano od 7. lipnja do 7. srpnja 2019. godine u Grenobleu, Le Havreu, Lyonu, Montpellieru, Nici, Parizu, Reimsu, Rennesu i Valenciennesu.