„Amazon of Europe Bike Trail“

Predstavljeni dosadašnji rezultati projekta „Amazon of Europe Bike Trail“

U mađarskom Nagyatadu je od 23. do 25. siječnja održan sastanak Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail. U sklopu događaja održan je niz radionica u sklopu radnih paketa te studijski obilazak područja obuhvata projekta uz Dravu na području Županije Somogy, a kao predstavnici Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima Snježana Babok Grgić i Vladimir Šadek.

Na sastanku su prezentirani i raspravljeni modeli implementacijskih standarda buduće biciklističke staze vezani uz izgradnju infrastrukture te je predstavljena metodologija za izradu vodiča za posjetitelje fokusirane na prirodne atrakcije. Kako je u tijeku definiranje rute biciklističke staze, raspravljalo se i o atrakcijama uz koje se planiraju postaviti odmorišta i stajališta za bicikliste, pritom vodeći računa o očuvanju zaštićenih područja uz rijeke.

Predstavljeni su i dosadašnji rezultati komunikacijskih aktivnosti, ali i općeniti napredak dosadašnjeg tijeka projekta. Isto tako, dogovorena je i dinamika budućih projektnih aktivnosti te priprema sljedećeg izvještaja o napretku.

Projekt Amazon of Europe Bike Trail ukupno je vrijedan 3.176.000,00 eura, traje 3 godine, te u njemu sudjeluje 15 partnera, među kojima i Koprivničko-križevačka županija na koju se odnosi 170.000 eura, od kojih 85% pokriva Europski fond za regionalni razvoj. Cilj projekta je održiv ekonomski razvoj regije baziran na valorizaciji prirodnih i kulturnih resursa kroz uspostavu zajedničkog rješenja za održiv biciklistički turizam na području rijeka Mura Drava i Dunav (Europska Amazona), uz vođenje računa o zaštiti okoliša.

Služba ureda župana