Promocija slikovnica Borisa Kralja

Promocija slikovnica “Mali jež i zeko” i “O mački, ribi i ostalima” autora Borisa Kralja!

Danas se u Gradskoj knjižnici Franjo Marković održao međugeneracijski susret učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca i štićenika doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care i promocija slikovnica “Mali jež i zeko” i “O mački, ribi i ostalima” autora Borisa Kralja, radijskog voditelja i urednika emisija za djecu.

Mališanima je predstavio slikovnicu koja je prema ocjeni dječjeg žirija na Interliberu, uvrštena među pet najboljih u Hrvatskoj. Dječica su pažljivo poslušala priče i vrlo se zainteresirano uključivala u razgovor s autorom.

Boris Kralj, autor je slikovnice u kojoj se radi o ekološkoj priči u stihovima o životinjama koje tijekom zime teško i s oprezom pronalaze hranu pa im je potrebna pomoć. U razgovoru s autorom dječica su ispričala kako i oni brinu o životinjama te kako im mogu pomoći. Susretu su prisustvovali gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel. Pogledajte fotografije.

(Š.V) (D.Š)