“Bebe vole papati”

Dječja igraonica Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci poziva Vas

u utorak, 5.2.2019., u 10 sati, na promociju knjige:

„Bebe vole papati: pripremljeno za bebe, jedemo svi! 600 recepata za uvođenje čvrste hrane vašim najmlađima“

autora: Iztoka JANČARA i Rebeke MAHORIČ

gost: Kristina Glas

Radionica i promocija knjige pod nazivom „Bebe vole papati“,  autora Iztoka Jančara i Rebeke Mahorič,   održava se  u svrhu upoznavanja roditelja sa zdravom prehranom i načinom pripreme obroka za najmlađe. Knjiga sadrži preko 600 recepata za svaki dan i svaki obrok od početka uvođenja dohrane pa do navršene prve godine života.

Knjiga „Bebe vole papati“ je već nekoliko godina najprodavanija knjiga iz područja prehrane djece. Ovim projektom udruga PROMO ACTUS HOMINIS uspješno surađuje s brojnim knjižnicama, domovima zdravlja, patronažnim službama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Radionice je besplatna, a trajanje radionice je od 30 do 45 minuta.

Radionica je namijenjena roditeljima s djecom, a osmišljena je tako da se kuhaju tri obroka (ručak, mliječno-žitna kašica i voćno-žitna užina) koje onda bebe s roditeljima mogu i degustirati. Osim degustacije, roditelji će saznati sve što je potrebno za početak dohrane (kada započeti s dohranom, koje namirnice i kojim redoslijedom uvoditi, kada uvoditi alergene namirnice i mlijeka životinjskog podrijetla, koje su najnovije preporuke pedijatara po pitanju prehrane i sl.).