Željko Jurković- predsjednik Županijskog savjeta mladih

U današnjoj emisiji „Županijske minute“ danas smo razgovarali s predsjednikom Županijskog savjeta mladih Željkom Jurkovićem. Započeli smo s temom projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ za koji je nedavno održana početna konferencija.

Upoznajte nas s glavnim ciljevima projekta i očekivanim rezultatima?

Cilj projekta bio je da većinu troškova izvučemo iz nekog drugog izvora. Tako smo prošle godine projekt prijavili Ministarstvu te smo krajem godine dobili odgovor kako je projekt odobren i kako smo dobili financijsku podršku. Zatim smo krenuli s početnom konferencijom i pripremom same provedbe projekta. Do sada su doneseni županijski planovi za mlade, no mi sada prvi puta donosimo razvojni program za mlade i želimo napraviti korak dalje te uz razvojnu strategiju donijeti podstrategiju.

Kakva je suradnja sa Županijom, ali i drugim jedinicama lokalne samouprave?

Suradnja sa županijom je vrlo dobra jer su ciljevi da se svi projekti usmjere u programe za mlade kako bi poboljšali život mladih i spriječili njihov odlazak iz Hrvatske.

 Što još planirate u sklopu aktivnosti Županijskog savjeta mladih?

Što više mladih uključiti u projekt, kako bi imali više raznih ideja, možda nam neke stvari u istraživanjima promaknu pa bi bilo dobro da imamo različita mišljenja i dobre ideje. U pripremi je i projekt Erasmus, gdje ćemo napraviti povelju za mlade koja će mladima garantirati da će njihovi prijedlozi biti usvojeni.

Želite li nešto poručiti našim slušateljima/slušateljicama?

Uključite se u projekte i sadržaje za mlade, jer dobre ideje uvelike će pomoći u razvijanju strategija i interesa u koje moramo usmjeriti svoj rad. Samo treba biti uporan.