Healing Places

Novi projekt -Grad Križevci

Grad Križevci, jedan je od partnera na novom projektu koji je odobren od strane Europske unije uz Italiju, Češku, Sloveniju, Mađarsku i Austriju. Glavni nositelj projekta je Središnji rudarski institut iz Poljske. Ovim projektom, Križevci će dodatno istražiti mogućnosti korištenja postojeće bušotine Križevčanka 1, kao potencijal križevačkog područja. Grad Križevci jedini je grad u Hrvatskoj kojem je sudjelovanje u ovom projektu odobreno. Ukupna vrijednost projekta je 17,000,000,00 kuna, a dio za grad Križevci iznosi 2,700,000,00 kuna. Gradonačelnik Grada Križevaca nije mogao sakriti oduševljenje te je izjavio kako Grad Križevci s pravom nosi titulu, “Grad Križevci- šampion europskih fondova”.

Od sto devedeset i jedne prijave odobrene su samo četrdeset i četiri, čime pokazujemo znanje, iskustvo i reference u dobivanju projekata.
Pitanje geotermalne eksploatacije vode povlači se već desetljećima i sad konačno s punim pravom mogu reći da završavamo proces izrade sve potrebne dokumentacije te kako je vrijeme da krenemo u sljedeću fazu, a to je eksploatacija iskorištavanja geotermalnih potencijala. -izjavio je gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn. Ovaj projekt obuhvaća razna istraživanja, te razmjenu znanja između partnera po pitanju zakonodavstva, metodologija i korištenja geotermalne vode u lječilišne svrhe uz primjenu dobre prakse.