Konferencija za medije – Grad Križevci

Govorili Rajn i Katanović

Danas je u Gradu Križevcima održana konferencija za medije na kojoj su uz gradonačelnika Maria Rajna bili njegov zamjenik Danijel Šaško, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, te pročelnici: Sandra Vuketić, Sandro Novosel, Ivan Biškup i Krešimir Brunović 

Gradonačelnik Rajn je govorio o predstojećoj 15. sjednici gradskog vijeća koja ju nazvao kao tehnička gdje će biti dosta odluka koje se moraju uskladiti za zakonskim aktima koje su stupile na snagu. Ponajprije o odluci o paušalu koja se odnosi na privatne iznajmljivače i biti će 150 kn po krevetu. Što je 50% manje nego do sada. Zatim rebalans proračuna s jednom stavkom proširenja odlagališta Ivančino brdo. Zatim se donosi odluka o auto taxi prijevozu, gdje se definaraju četiri lokacije za taxi stajališta; željeznički kolodvor, autobusni kolodvor, Kranjčevićev trg i u Baltićevoj ulici, pri čemu su ta dva stajališta petkom i subotom od 18-6 sati zbog sigurnosti mladih koji idu u noćni izlazak da ne moraju voziti nakon izlaska.

Gradonačelnik Rajn je apelirao na građane da označena taxi stajališta ne koriste kao parkirna, što je suprotno zakonu.

Zatim davanja pravo građenja 7800 m2 u zoni Čret tvrtki Watropur za proširenje svoje djelatnosti, a time i zapošljavanja ljudi.

Katanović je najavio imenovanje nove ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Križevci profesorice hrvatskog jezika i književnosti Željke Šunjić.