Križevčanin Luka Tomas prelazi u Zabok

Dogovoren je sporazumni raskid ugovora, a mladi igrač iz Križevaca već ima novi angažman.

U pravom malom moru vijesti koje su stigle iz KK Zadar ispod radara je prošla ona o raskidu ugovora s 19-godišnjim Lukom Tomasom. Mladi je bek u Zadar stigao prije nešto više od dvije godine iz križevačkog Radnika. S prosjecima od 11,5 koševa i 4,5 skokova po utakmici pružao je dobre partije, a u sjećanju ostaje utakmica protiv Cibone kojoj je ubacio 16 poena. Kod oba trenera je više igrao u HT Premijer ligi nego u ABA ligi, a kako nije bio zadovoljan minutažom, zatražio je raskid ugovora kako bi mogao naći klub u kojem će igrati što je za mladog igrača i najbitnije. 

Nakon što su KK Zadar i Luka Tomas sporazumno raskinuli ugovor, mladi i talentirani križevački košarkaš nije dugo čekao na novi angažman. On će u nastavku sezone, zaigrati za Zabok koji vodi njegov brat Ivan. 

Najmlađi Tomas tako će karijeru nastaviti u Zaboku gdje će sigurno dobiti pravu minutažu i priliku da pokaže svoj talenat. Kod brata Ivana sigurno će dobiti pravu šansu koju će, nadamo se i iskoristiti na najbolji mogući način. Luka će imati pravo nastupa i u HT Premijer ligi kao i u Kupu Krešimira Ćosića. Zanimljivo, ovo je već drugi puta ove sezone da će Zabok u svojim redovima imati braću Tomas. Na početku sezone tu je bio Marko koji je nakon dobrih igara otišao u Tursku, a sada je tu Luka.(š.v)