Zimski Muffini

Sočni Muffini s narančom i limunom stvoreni za zimske dane

U zadnje vrijeme viđamo mnoge recepte za muffine. Ima čokoladnih, ima ukrašenih raznim kremama, ima s voćem, ima svakakvih kombinacija. Čitala sam nedavno kako su Muffini savršena stvar kada ne znate što bi slatko pripremili. Muffin je uvijek dobar izbor. Savršeni su za doručak, međuobrok, desert ili večeru, a dobar i sočan muffin rijetki će odbiti.  Podijelit ćemo s vama recept za savršene zimske muffine s citrusnim okusom. Za sve ljubitelje limuna i naranči ovo je jedan sočan zalogaj koji će vas oduševiti.

Trebat će vam:
18 dag maslaca, 26 dag šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 1 kiselo vrhnje (200 g), 6 jaja, 2 žlice limunove korice, 2 žlice narančine korice, sok limuna, sok naranče, 27 dag glatkog brašna, 1 prašak za pecivo
Postupak pripreme:
Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Miksajući dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste dobro sjedinili smjesu dodajte kiselo vrhnje i koricu limuna i naranče. Ponovo izmiksajte te dodajte sok jednog limuna i sok naranče, ako je manja onda možete sav sok, ali ako je veća onda pola. Nastavite miksati pa polako dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobiti ćete finu i aromatičnu smjesu. Košarice za muffine napunite smjesom te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, 20 do 25 minuta. Kada su muffini gotovi, pustite da se ohlade, a zatim ih po želji možete posuti šećerom u prahu.

Zovem ih najboljim muffinima na svijetu. Tim više što recept nije moj, pokupila sam ga negdje usput prije nekoliko godina i bezobrazno prisvojila. Probajte! Kako god okrenete, totalni su hit!(š.v)