KUD “Prigorje” Križevci – Radionice u Velikom Ravnu i Glogovnici

Kulturno-umjetničko društvo “Prigorje” iz Križevaca provodi projekt “Umjetnost i kultura 54+ – Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja”. Započinje održavanje radionica na temu očuvanja baštine, plesa, pjesme i običaja, narodnih nošnji i sviranja na tradicionalnim instrumentima.

Prva radionica i druženje održat će se u četvrtak, 17. siječnja 2019. u Velikom Ravnu u holu tamošnje osnovne škole u 18 sati. Namijenjena je stanovnicima župe Veliki Raven sa pripadajućim selima.

Druga radionica održat će se u nedjelju, 20. siječnja 2019. u vatrogasnom domu u Glogovnici u 16 sati. Pozvani su svi stanovnici župe Glogovnica sa pripadajućim selima kao i svi koji se nađu tamo, dobrodošli su!

Pozvani su svi, bez obzira na godine da dođu i ispričaju sve ono što su njima njihovi stariji ostavili u naslijeđe, kako se nekada živjelo, što se pjevalo, plesalo, kako su se odijevali. To naslijeđe treba prenositi na mlađe generacije kako bi znali cijeniti našu tradiciju i poštivali naš identitet, poručuju iz KUD-a “Prigorje”.