Maslačak -uskoro dolazi kombi vozilo

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci jedna je od najaktivnijih udruga ne samo u Križevcima, već i u cijeloj Hrvatskoj. Niz godina djeluje sa socijalno-humanitarnim ciljem podrške unapređivanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Pomaže djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s intelektualnim teškoćama te njihovim roditeljima, udomiteljima i skrbnicima. Udruga ima veliki broj članova, oko 150, i prvenstveno okuplja djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine života te njihove roditelje, rehabilitatore, stručnjake, vanjske suradnike i prijatelje kao i sve ljude dobre volje koji mogu i žele pridonijeti boljoj kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama.
Nedavno je održana godišnja skupština Udruge “Maslačak” na kojoj je bilo riječi o radu u 2018. godini Udruge i Kluba “Maslačak” te programu rada za 2019. godinu.

Kako je istakla predsjednica Tamara Premuš, članovi udruge sudjelovali su kroz 2018. godinu u nizu aktivnosti, uključivali su se u sve manifestacije u gradu s ciljem integracije članova u društvo, provodili aktivnosti u poludnevnom boravku, imali brojne susrete s drugim udrugama iz okolnih gradova na kojima su se družili i razmjenjivali iskustva. Svakako jedna od najvažnijih aktivnosti u protekloj godini bila je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za nabavu kombi vozila koja je uspješno završena.

“Kombi je stigao u Hrvatsku, već je ugrađena rampa i početkom 2019. očekujemo da će se naši članovi voziti u novom kombiju, prilagođenom za njihove potrebe. Sredstva smo prikupljali donacijama, akcijama sakupljanja čepova i papira, organiziranjem dva humanitarna koncerta i svima zahvaljujem na pomoći i podršci” – kaže predsjednica udruge Tamara Premuš.

Zahvalila je svima koji prepoznaju njihov trud, a u programu rada za ovu godinu su i dalje brojne aktivnosti. Prije svega, javljat će se kao i do sada na natječaje kako bi ostvarili sredstva potrebna za rad i djelovanje udruge. Nastavit će se projekt “Zajedno možemo više”, osvješćivanje zajednice, edukacije, uključivanje volontera u rad udruge, povezivanje i suradnja sa srodnim udrugama, organiziranje humanitarnih akcija, održavanje radionica, poludnevni boravak za osobe iznad 21. godine života, radno – okupacijske i druge aktivnosti. Svakako treba svim volonerima, onima koji okupljaju mlade i provode s njima razne aktivnosti, kao i svim građanima koji im pomažu i podržavaju zahvaliti na tome, na dobrobit onih kojima je to neophodno.