Poznati polufinalisti božićnog turnira

Kao što nam je prekjučerašnja uzbudljiva večer otkrila četvrtfinaliste, tako nam je jučerašnja još uzbudljivija večer otkrila polufinaliste turnira Robin – Ožujsko 2018. i Ožujsko – Ktc 2018.
Prva na redu bila je utakmica između NK Lonja i NK Čvrstec, utakmica koja je imala dati posljednjeg polufinalista u turniru županijskih klubova. Prva na redu, a odmah ljepotica u kojoj je palo čak 8 zgoditaka. Na početku susreta spretniji su bili dečki iz obližnjeg Čvrsteca pa su do 5. minute vodili već 2-0 pogotcima Crnčića i Obajgora. U drugom dijelu prvog poluvremena lopta je više slušala nogometaše Lonje koji su od 10. do 18. minute zabili 3 pogotka i preokrenuli rezultat na 2-3. NK Čvrstec se uspio vrlo brzo priključiti rezultatu pogotkom Crnčića u 20. minuti, ali su Vidović i Fordač zaključili susret zabivši pogotke za Lonju i postavili konačan rezultat 3-5. Tako je Lonja četvrti polufinalista turnira županijskih klubova.
Nakon kraće pauze i priljeva gledatelja u dvoranu, započeo je glavni dio turnira – na redu su bile 4 utakmice turnira Ožujsko – Ktc 2018. Kao zanimljivost istaknimo činjenicu da nijedan susret nije dao pobjednika nakon regularnog dijela utakmice, već se pobjednik saznao tek nakon izvođenja udaraca sa šest metara.
Utakmica između Pulse Night club – Stock d.o.o. i CB Doberman bila je uvertira u večer dobrog nogometa. Pozitivan naboj, srčanost i želja za pobjedom krasile su obje momčadi. Utakmica je obilovala prilikama – ali i jedna i druga ekipa realizirale su samo jednu od tih šansi. U 23. minuti susreta poveo je Pulse Night club – Stock d.o.o., a CB Doberman izjednačio 10 minuta kasnije. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 1-1, a nakon dva kruga preciznih izvođača penala, u trećem krugu došlo je do pada koncentracije izvođača CB Doberman koji nije realizirao udarac i time zapečatio sudbinu svoje momčadi. Svi ostali izvođači s obje strane bili su precizni te je konačan rezultat susreta bio 5-6 za Pulse Night club – Stock d.o.o.
Sljedeća na redu četvrtfinalnih ljepotica bila je utakmica između Staze i Cvjetno Poliklinike Milojević. I ovaj je susret imao mnoštvo prilika i s jedne i s druge strane, ali je u regularnom dijelu završio rezultatom 1-1 (strijelac za stazu Ivanković, a za Polikliniku Milojević Trcić). Nakon penala uspješnija je bila momčad Cvjetno Poliklinika Milojević čiji su momci profulali jedan penal dok su nogomtaši Staze imali 2 promašaja što je presudilo u korist protivničke momčadi koja je pobijedila rezultatom 4-5.
Treća po redu bila je utakmica koju su gledatelji najviše očekivali i na koju su isti najbolje i reagirali. Ogledali su se u njoj Renzo #99 i Frigo plus Rost – šport. Ono što je publici pričinjalo posebno zadovoljstvo jest činjenica da su Renzići poznati dečki, domaći, iz Križevaca i okolice. Na krilima pozitivnog naboja iz publike Renzići su već u 4. minuti došli do vodstva pogotkom Krune Jambrušića. Da ne misle samo tako ispustiti polufinale iz ruku pokazali su Frigovci u 10. minuti kada se ispred gola Renza #99 počelo opasno gužvati, a već u 11. minuti zatresla se i mreža Renzića za izjednačenje. Ali na krilima domaće publike Renzići se brzo oporavljaju i postižu pogodak za vodstvo već u sljedećoj minuti (Knežević), ali na poluvrijeme se ipak odlazi izjednačenim rezultatom jer je Frigo u 14. minuti uspio zabiti pogodak Danijelu Vrbančiću, vrataru Renza #99. Odmah početkom drugog poluvremena pali su pogotci koji su definirali i konačan rezultat – u 21. minuti Frigo za promjenu prelazi u vodstvo, ali samo za kratko jer je već u 22. minuti igrač Renza Pavličević zabio pogodak za 3-3, što je bio i rezultat regularnog dijela utakmice. I ovoga puta sudbonosnim se pokazao treći krug penala kada vratar Renza 99 brani ne pretešku loptu izvođača Friga. Konačan rezultat utakmice bio je 8-7 za Renziće.
U posljednjoj utakmici s najviše golova ogledali su se Pimont i Replay. Kao i prethodna utakmica, i ova je u regularnom dijelu završila rezultatom 3-3, a penali su se izvodili sve do visokog rezultata 11-12 za Replay.
Danas se u dvorani igraju polufinalne utakmice turnira županijskih klubova u kojima će se susresti NK Lonja i NK Bratstvo te NK Tehnika i NK Tomislav Radnik, kao i polufinale glavnog turnira u kojem će se odigrati utakmice između Pulse Night club-Stock d.o.o. i Cvjetno Poliklinika Milojević te Renzo #99 i Replaya.
Tako će Križevčani u polufinalu na svojem turniru imati dvije križevačke momčadi od kojih će jedna otići i do samog finala koje je na redu u subotu. (M.M.)