Mihaela Šatvar – Zašto korupcija?

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije raspisalo je 2018. godine natječaj pod nazivom “Moja županija bez korupcije” koji se provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti uloge građana i osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.

Krajem 2018. objavljeni su i rezultati natječaja. . U drugoj skupini učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda, treću nagradu za literarni rad „Zašto korupcija?“ osvojila je mlada pjesnikinja Mihaela Šatvar, učenica 8.a razreda Osnovne škole “Sidonije Rubido Erdody” iz Gornje Rijeke pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Nine Drakulić. Mihaela je u svojoj pjesmi zaključila kako ljudsko srce više ne poznaje pravdu i da je skoro svaki trud zbog korupcije danas uzalud.
Sudionici natječaja, učenici iz škola Koprivničko-križevačke županije prepoznali su problem korupcije u društvu te poručili da ne žele živjeti i odrastati korumpiranom društvu.
Nagrađenim su učenicima uručene zahvalnice i nagrade.
“Čestitke Mihaeli na još jednom pjesničkom uspjehu! Vjerujemo i nadamo se kako će i dalje biti motivirana za literarno stvaralaštvo i biti poticaj svojim vršnjacima” – poručili su iz njene škole!