Mreža nezavisnih lista Gornja Rijeka

Sjednica Vijeća ogranka Mreže nezavisnih lista Gornja Rijeka

U subotu 12.1. u Dropkovcu je održana je izvještajna sjednica Vijeća ogranka Mreže nezavisnih lista Gornja Rijeka. Kao gosti bili su prisutni predsjednik stranke Darko Koren, potpredsjednik Goran Gregurek, predsjednik ogranka Mreže Sveti Petar Orehovec, Dragutin Matus i povjerenik za općinu Kalnik Božidar Kovačić.

Predsjednik ogranka Ivica Srbljinović prisutne je upoznao sa svim aktivnostima ogranka u prošloj godini,  naglasio kako ogranak Gornja Rijeka  ima jednog člana Skupštine Koprivničko-križevačke županije i tri općinska vijećnika, koji svojim zalaganjem ostvaruju vrlo dobru suradnju sa Županijom, pogotovo vezano uz projekte školstva, zdravstva i vatrogastva te su takovim odnosom izlobirana i  sredstva za uređenje župne crkve i za programe udruga. Osvrtom na sam rad općine istaknuo je nezadovoljstvo povlačenjem sredstava iz Europske unije i ministarstava, čime se zaostaje u razvoju u usporedbi sa okolnim općinama.

Na sjednici je članovima uručeno šezdesetak članskih iskaznica, a ogranku gotovo svakodnevno pristupaju novi članovi, kako oni koji do sada nisu bili politički angažirani te isto tako i bivši članovi Hrvatske seljačke stranke koji nisu zadovoljni radom i smjerom svoje bivše stranke.

Predsjednik Mreže Darko Koren izrazio je zadovoljstvo brojem i porastom članstva, izuzetno kvalitetnim radom vodstva i članova ogranka Gornja Rijeka,  jednim od najaktivnijih ogranaka Mreže na području županije te istaknuo kako će Županija podržati svaki projekt koji doprinosi razvoju ovog kraja.