Odigrane osmine i četvrtine finala božićnih malonogometnih turnira

Danas su u dvorani O.Š. Ljudevita Modeca odigrane dvije utakmice četvrtfinala turnira županijskih klubova Robin – Ožujsko 2018. Malonogometnom klubu Bratstvo iz Kunovca, koji je polufinale turnira izborio još prošle godine pobijedivši Viktoriju iz Vojakovca rezultatom 3-0, pridružio se NK Tomislav-Radnik iz Svetoga Ivana Žabna koji je visokim rezultatom 7-2 pobijedio prigradski nogometni klub Radnički.
Nakon što su spomenuti klubovi razmazili publiku utakmicom s mnogo golova, na red je došla utakmica između NK Gornja Rijeka i NK Tehnika iz Koprivnice u kojoj je pao jedan gol u 27. minuti, gol koji je NK Tehnika omogućio da se pridruži NK Bratstvo i NK Tomislav-Radnik u poluzavršnici turnira županijskih klubova. Četvrtog polufinalista saznat ćemo sutra u utakmici između NK Čvrstec i NK Lonja.
U osmini finala glavnog turnira odigrane su danas 4 utakmice.
Prvi susret odigran je između MNK Renzo 99 i MNK Hers. Utakmica je bila prava ljepotica za publiku. Hers je poveo u prvim minutama utakmice i razočarao domaću publiku koja je žustro navijala za križevačke dečke iz MNK Renzo 99. Ali Križevčani su brzo došli k lopti, zaigrali pravi nogomet i izjednačili do poluvremena golom K. Jambrušića u 16. minuti. U drugo poluvrijeme bolje su ušli Renzići i zabili još tri pogotka – u 29. minuti poentirao je Pušić, u 31. Bastašić, a u 33. D. Jambrušić. U 38. minuti Hers je smanjio rezultat na 4-2, ali ga je ubrzo Križević u završnici utakmice opet povisio na 3 razlike poentiravši za 5-2.
U utakmici koja je uslijedila ogledala su se dva „križevačka kluba“ – Staza Križevci koji je vodio Tihomir Gudić i 123 design.co – Caffe bar Planet. Utakmica je započela žestoko uz par oštrih startova i prijekih pogleda suparničkih igrača, ali vrlo brzo se pokazalo tko će dominirati utakmicom. Momci u plavom (Staza Križevci) nametnuli su svoj stil igre, ali nisu to uspjeli potvrditi rezultatom do poluvremena – rezultat 1-1 izgledao je odlično za 123 design.co – Caffe bar Planet kojeg su gledatelji u dvorani nazivali favoritom utakmice, ali i turnira. Ubrzo se pokazalo da favorit i nije tako moćan. Nakon regularnog dijela koji je obilovao šansama na obije strane završilo je 1-1 te se išlo na raspucavanje penala u kojem je Staza bila uspješnija ukupnim rezultatom 4-2.
U zadnje dvije utakmice susreli su se MNK Frigo Plus Rost-šport i MNK Pop Corn Šakić u kojem je četvrtfinale izborio MNK Frigo Plus Rost-šport pobjedivši rezultatom 3-0, te MNK Aso Ponos i MNK Replay. Potonja utakmica bila je pogubna za živce navijača, ali i igrača jedne i druge momčadi. Naime, igralo se gol za gol tijekom čitave utakmice i nakon rezultata 3-3 na poluvremenu, konačan rezultat bio je 6-7 za MNK Replay.
Sutra je u dvorani na redu pet četvrtfinalnih utakmica – na turniru županijskih klubova za polufinale će se boriti Čvrstec i Lonja, a na turniru Križevci Ožujsko-Ktc 2018. za polufinale turnira će zaigrati Pulse Night club – Stock d.o.o. – CB Doberman, Cvjetno Poliklinika Milojević – Staza Križevci, Renzo 99 – Frigo plus Rost – šport i Pimont – Replay.
Gledatelji će, kao i danas, imati prilike gledati vrhunske utakmice. (M.M.)