U Gradskom vijeću Grada Križevaca Denis Maksić umjesto Branka Hrga

Konferencija za medije HDS-a : planovi HDS-a za 2019. i promjene u Gradskom vijeću

Križevački HDS započinje godinu promjenama u Gradskom vijeću. Branko Hrg mandat prepušta Denisu Maksiću o čemu je obavijestio novinare na konferenciji za medije.
Na konferenciji za medije HDS-a predsjednik Kluba vijećnika Ivica Švagelj istakao je da će HDS i dalje biti konstruktivna oporba, predlagat će i inzistirati i dalje na transparentnom trošenju sredstava, predlagati različita porezna rasterećenja, zahtjevati jače uključivanje mjesne samouprave u donošenju pojedinih odluka.
“Donosile su se odluke na zadnjem Gradskom vijeću bez mjesnih odbora, o upravljanju grobljima. Smatramo da je i nepotrebno zaduživanje od strane grada zbog javne rasvjete” – kazao je Ivica Švagelj.

Zamjenik predsjednika županijske Podružnice HDS-a Denis Maksić kazao je:
“Treba uspostaviti kontakte s mjesnim odborima, vidjeti njihovu problematiku koja je aktualna. Programi koji su doneseni u poljoprivrednoj proizvodnji vjerujem da nisu detaljno razmotreni, naši poljoprivredni proizvođači neće moći ostvariti što su trebali dobiti da se mogu javiti na mjere ruralnog razvoja. Mislimo da ima i puno prostora na području turizma u našem gradu, vrijedne kulturne baštine. To trebamo iskoristiti prema svim posjetiteljima koji dolaze ne samo u grad Križevce, nego i cijelu okolicu koja ima puno toga za pokazati. Ulazim u Gradsko vijeće i vjerujem da ću s te strane biti dovoljno konstruktivan i objektivan i donijeti nove prijedloge koji će biti na dobrobit građana našeg grada i okolice” – istakao je Denis Maksić koji nakon Branka Hrga ulazi u Gradsko vijeće Grada Križevaca.

Predsjednik Županijskog savjeta mladih Željko Jurković osvrnuo se na problematiku mladih:
“Prošle godine donesen je program za mlade Grada Križevaca. Sada je na svima nama da taj program, tu strategiju za mlade primjenimo po ustanovama, da lokalna samouprava svoje programe usmjeri ka tim programima vezano za javne potrebe , prema programima koje su mladi sami iskazali. Situacija oko studentskih kredita davno je donesena i primjer je dobre prakse diljem Hrvatske. Ono što treba riješiti je stambeno zbrinjavanja mladih, a vidjet ćemo koji će to biti prijedlozi na koji način riješiti. Mi kao HDS ćemo dati svoj prijedlog kako riješiti taj problem.”

Zamjenik predsjednika HDS-a i saborski zastupnik Branko Hrg kazao je:
“Željeli smo da Denis Maksić uđe u Gradsko vijeće kao agronom i da svoj doprinos, ukoliko naši prijedlozi budu prihvaćeni, za poljoprivredne proizvođače i turizam. Za zabavne sadržaje u gradu se potroši 600.000 kuna, a ukupno za potpore u gospodarstvu i poljoprivredi 508.000. Malo su nesrazmjeri u tom dijelu. Ostao sam u Gradskom vijeću prvenstveno iz razloga i s ciljem da dovedemo do kraja neke projekte koji su započeli u mandatu kad sam bio gradonačelnik: da se definira status Državnog arhiva, da se aglomeracija Križevci dovede do faze početka realizacije, da se riješi pitanje vodoopskrbe naselja Apatovec, da se riješi pitanje nastavka gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, da se završi projekt biciklističko-pješačkih staza, da se krene u rekonstrukciju i energetsku obnovu škole “Vladimir Nazor”, da se započnu radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Križevci. Sve su to projekti koji su bili napravljeni i pripremljeni prije i osigurana sredstva. Sad je to pripremljeno nakon što su realizirani projekti Tehnološkog parka, brze ceste, kao kruna tih mandata koji su bili. Smatram da je dobro da se Gradsko vijeće i naš klub osvježi sa novim vijećnikom. Strašno je ovo što se događa, čestitam okolnim općinama što su uspjeli tijekom prošle godine potpisati ugovore za projekte vrijedne oko 50 milijuna kuna iz EU fondova. Istovremeno sam strašno razočaran i ogorčen što naš grad koji je bio svih ovih godina šampion u Hrvatskoj po korištenju europskog novca, nema potpisan niti jedan novi ugovor za europske novce” – kazao je na konferenciji za medije Branko Hrg.