Prijem za svećenike i časne sestre

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn upriličio je danas prijem za svećenike i časne sestre s područja grada Križevaca. Poželio im je dobrodošlicu te istakao dobru suradnju koja će se i dalje nastaviti.
Prijemu je prisustvovao i župan Darko Koren koji se pridružio pozdravima i najavio da će se u županiji Korivničko-križevačkoj prijem za svećenike održati 28. siječnja. Vladika križevački monsinjor Nikola Kekić osvrnuo se na prošlogodišnje obilježavanje godišnjice osnutka Križevačke biskupije i uređenje Grkokatoličke katedrale u Križevcima. Najavio je proslavu blagdana Tri svetitelja zaštitnika Križevačke grkokatoličke eparhije: svetog Ivana Zlatoustog, svetog Bazilija Velikog i svetog Grgura Bogoslova (Nazijanskog). Svečana liturgija održat će se 30. siječnja u 18 sati. Također je najavio i obilježavanje 10 godina Katedralnog zbora u našem gradu 22. veljače.

U ime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka obratio se velečasni Stjepan Soviček koji je istakao zajedništvo koje svima treba, brigu za vjeru, kulturu – za čovjeka.

“Hvala na svemu što ste učinili za zajednicu, da dobrote bude puno više nego slabosti, da širite dobro” – kazao je i blagoslovio prostor Gradske uprave i sve koji ovdje rade i dolaze.

Prijemu za svećenike i časne sestre prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i pročelnici gradskih upravnih odjela.