Bizaran trend zgrozio je javnost : proizvodi od ljudske kože

Sto ljudi, sto ćudi, tri čovjeka dvije torbice..

Britanska tvrtka Human Leather bavi se vrlo neobičnom djelatnošću, oni naime izrađuju novčanike, torbice, remenje i cipele od prave ljudske kože.

Ta bizarna tvrtka tvrdi kako kožu nabavlja od običnog puka s kojima je sklopila ugovor kojim će, nakon njihove smrti,  dobiti pravo na korištenje, preradu i oblikovanje kože s njihova abdomena i leđa.

S obzirom da je potražnja velika a resursa je vrlo malo, cijene artikla u najmanju ruku – paprene. No, s obzirom da imaju isključivo vrlo bogatu klijantelu,  njima to ne predstavlja nikakav problem.

Ako ste slučajno zainteresirani za novčanik napravljen od ljudske kože za to ćete izdvojiti najmanje 9.000 eura, a za remen od ljuske kože potrošit ćete najmanje 10.500 eura dok je najmanja cijena za par cipela 18.000 eura, prava sitnica.

Pošto trenutno na njihovu stranicu više nije moguće pristupiti www.humanleather.co pitamo se jesu li zaustavili trenutnu proizvodnju ili su se samo maknuli iz očiju javnosti, kako god bilo mi ćemo se držati torbica napravljenih od lažnog krzna barem još neko vrijeme..