Čak 83 natjecatelja županijskih natjecanja u znanju bit će križevački gimnazijalci

Informacija iz gimnazije

U razdoblju od 21. siječnja do 12. veljače u hrvatskim su se srednjim školama održavala školska natjecanja u znanju. U Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci održano je 13 natjecanja (iz hrvatskog i stranih jezika, matematike, informatike, prirodoslovnih predmeta, povijesti, geografije, logike te smotra LiDraNo). Nakon što su se objedinili rezultati svih natjecanja iz svih županijskih srednjih škola, uslijedili su pozivi na županijska natjecanja, od kojih je zadnji stigao prošloga petka, 22. veljače. Iz križevačke gimnazije na županijska su natjecanja u znanju pozvana 83 učenika, a neki od njih pozvani su i na više natjecanja. Ako uzmemo u obzir da gimnazija ove školske godine broji 255 učenika, onda je svaki treći učenik županijski natjecatelj u znanju!
Istovremeno su započela i natjecanja u sportu pa očekujemo da će broj križevačkih gimnazijalaca pozvanih na županijska natjecanja još rasti.
Županijska natjecanja u znanju već su započela 15. veljače i trajat će do 18. ožujka, a njihov domaćin bit će brojne osnovne i srednje škole naše županije.
Čestitamo našim gimnazijalcima i želimo im i ove godine lijep uspjeh na županijskim natjecanjima, kao i puno pozvanih učenika na državna natjecanja. Podsjećamo da je prošle školske godine deset križevačkih gimnazijalaca i njihovih mentora bilo pozvano na različita državna natjecanja u znanju, što je velik uspjeh za jednu malu gimnaziju.

Suzana Knežević, prof.