Dan ružičastih majica

Jasmina Pavlović: Djeca su naša budućnost – dužnost je svih nas osigurati im bezbrižno djetinjstvo

Koprivnica, 27. veljače 2019. – „Koprivničko-križevački HNS snažno podržava Dan ružičastih majica, koji se u Hrvatskoj obilježava već šestu godinu za redom posljednje srijede u veljači,  kako bismo podigli svijest građana o problemu vršnjačkog nasilja kojem je svakodnevno i u našim krajevima izloženo sve više djece“, kazala je Jasmina Pavlović, predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije.

Naime, Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. Hrvatski sabor proglasio je 2017. godine taj dan na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Sam je Centar u našoj zemlji osnovan 2007. godine, a njegov je glavni cilj prevencija vršnjačkog i elektroničkog nasilja, no veliki se značaj pridaje upravo informacijskoj sigurnosti.

„Odrednica koprivničko-križevačkog HNS-a je tu sasvim jasna – ovo nije prigodničarski stav, već trajno opredjeljenje koje naša stranka svjedoči kroz svoj rad. Duboko svjesni problematike kojoj su izložena djeca, a posljedično tome i čitave obitelji, podsjećamo da smo unatrag mjeseca dana organizirali vrlo uspješnu javnu tribinu s nezavisnim stručnjacima čija je tema bila upravo sigurnost djece na internetu“, kazala je Pavlović i dodala kako se upravo organizacijom takvih tribina i stručnih predavanja podiže svijest građana o vršnjačkom nasilju.

„Djeca su naša budućnost i budućnost naše Županije – stoga je dužnost svih nas osigurati im bezbrižno djetinjstvo!“, poručila je predsjednica koprivničko-križevačkog HNS-a i pozvala je sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije da na današnji dan odjenu ružičastu majicu kako bi i oni, barem na simboličnoj razini, digli svoj glas protiv nasilja.