Ida i Leon – najsportaši u županiji

Proglašeni najuspješnije sportašice, sportaši i sportske ekipe Koprivničko-križevačke županije u 2018. godini

Na prigodnoj svečanosti u Domu mladih u Koprivnici proglašene su najbolje sportašice, sportaši i sportske ekipe Koprivničko-križevačke županije u prošloj godini. Titulu najuspješnije sportašice u prošloj godini ponijela je Ida Šimunčić, članica Atletskog kluba Križevci, a najuspješniji sportaš u Koprivničko-križevačkoj županiji je Leon Međimurec iz Športsko ribolovnog kluba Karas.
Najuspješnija sportašica s invaliditetom u 2018. godini je Iva Šola, a sportaš s invaliditetom Ivica Ferenčić iz sportske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije “Podravina”. Najbolja perspektivna sportašica u 2018. godini je Veronika Drljačić iz Atletskog kluba Križevci, a najuspješniji perspektivni sportaš Neven Krulić, također iz Atletskog kluba Križevci. Ekipno, najbolja je proglašena muška ekipa seniora brzinaca Motociklističkog kluba Križevci, a među ženskim ekipama seniorska ekipa Rukometnog kluba Podravka. Proglašene su i najperspektivnije ekipe, kod muških juniori Streljačkog kluba Križevci 1252, a kod žena mlađe juniorke Atletskog kluba Križevci. Kao najsportska ekipa osoba s invaliditetom proglašena je ekipa sportaša Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.
Najupsješniji trener u 2018. godini je bio Dragutin Palčić iz križevačkog Atletskog kluba, dok je najzaslužnija sportska djelatnica Ljiljana Picer.
Uručena su i priznanja za izuzetna postignuća u sportu u prošloj godini, a primili su ih Borna Lončarić, boksački klub “David” iz Koprivnice, Ivan Juričić, Karate klub Đurđevac i Leon Zelenko iz karting kluba Koprivnica.

Na izuzetnim rezultatima koje su postizali u prošloj godini svima su čestitke uputili predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković i župan Darko Koren.

Najuspješnija sportašica Ida Šimunčić:

“Za mene je ovo velika stvar, nagrada za sve što sam radila u 2018. godini, za sav trud i odricanje koje sam uložila u sve treninge. Jedna velika godina je iza mene, najuspješnija do sada. Sve je krenulo u dvorani, nakon sudjelovanja na prvenstvu Balkana, zatim početkom ljeta natjecanje 400 metara prepone, kad sam izborila nastup na prvenstvu Mediterana u Italiji. Tamo sam osvojila peto mjesto. Bilo je to posebno ljeto, sudjelovanje na prvenstvu Balkana u štafetama, zatim pojedinačno te, naravno, državno prvenstvo, i u jesen kao šećer na kraju, 6 zlatnih medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i najdraži do sada nastup na Hanžekovićevom memorijalu kao svjetskom mitingu.”

Na pitanje o planovima Ida kaže:
“Poboljšanje rezultata je glavni cilj, a tajna uspjeha je rad, disciplina, dobra vibra, energija u klubu. Iako smo u nedostatku pravih uvjeta, atletske staze, uspijevamo uz trud, rad i snalaženje s profesorom doći do ovih rezultata”.

Leon Međimurec :

“Puno mi znači priznanje, puno je truda i novca uloženo, a to je jako veliko priznanje za naš sport i zajednicu. Osvojili smo svjetsko prvenstvo, pojedinačno sam bio treći. Bavim se time 7 godina. Zbog zdravstvenih problema nisam mogao trenirati nogomet ili neki drugi naporniji sport, pa je tu ribolov”.

Čestitke svima na odličnim rezultatima u 2018. godini uz želju za uspješnu 2019. godinu i još niz pobjeda!