Dr. Saša Srića – Hrvatskoj nedostaju liječnici i medicinske sestre

Nedostaje 12 000 medicinskih sestara i 5000-6000 liječnika

Gradska organizacija SDP-a Križevci organizirala je u subotu na Strossmayerovom trgu akciju “Prevencijom do zdravlja”. Akcija je obuhvatila mjerenje krvnog tlaka, šećera i kolesterola u krvi te razgovor i druženje s građanima. Prisustvovao je dr. Saša Srića, internist i pulmolog te glavni koordinator akcije “Prevencijom do zdravlja” SDP-a na
nacionalnoj razini i član Nacionalnog Savjeta za zdravlje. Odaziv građana bio je velik, a dr. Srića davao im je savjete i poručio da je potrebna prevencija, redoviti pregledi i da zdravlje treba čuvati.

“S obzirom da je zdravlje najveće bogatstvo, a ujedno suočeni sa sve ozbiljnijom situacijom urušavanja zdravstvenog sustava u Hrvatskoj budući da dolazi do tihe privatizacije zdravstva,da su liste čekanja produžene, da je odlazak liječnika i medicinskih sestara na svakodnevnoj bazi zabrinjavajući, da se suočavamo s kolapsom zdravstvenog sustava, kao socijaldemokrati zalažemo se za jednakost kao temeljno pravo svakog građana na pravo na zdravstvenu zaštitu. U zdravstvu nije 5 do 12, nego 12 i 5, to je gorući problem. U Hrvatskoj nedostaje 12 000 medicinskih sestara i 5000 – 6000 liječnika i taj broj se na dnevnoj bazi povećava. Želimo vratiti dostojanstvo našim sugrađanima, ali i liječnicima i medicinskim sestrama” – poručio je dr. Saša Srića. (j.i.)