Sidonijin dan – II dio

U dvorani Osnovne škole “Sidonije Rubido Erdody” u Gornjoj Rijeci održana je tradicionalna kulturna manifestacija 17. Sidonijin dan. Goste i predstavnike institucija koji su pomogli da se manifestacija uspješno i ove godine održi, pozdravio je predsjednik udruge “Potkalnički plemenitaši” Ivica Trušćec zahvalivši im na potpori, a zatim i ravnatelj Osnovne škole “Sidonije Rubido Erdody” Darko Zvonar te načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović koji je poželio dobrodošlicu na kulturnu manifestaciju. Osvrnuo se i na početak rada Udruge “Potkalnički plemenitaši” i zahvalio svima koji su niZ godina pridonosili njenom radu i odvijanju manifestacija.

U ime pokrovitelja, Koprivničko-križevačke županije, 17.Sidonijin dan otvorio je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao na odvijanju manifestacije:

“Jako je malo škola koje osim svog osnovnog dijela obrazovanja djeluju i na odgoju i kulturi te održavanju tradicije. Ova škola u Gornjoj Rijeci to radi. Čast mi je što mogu biti ovdje, podržati i otvoriti ovu manifestaciju. Gornja Rijeka je malo mjesto, ali koje se ima s čime podičiti i pohvaliti kulturnim dobrima i tradicijom” – kazao je Ratimir Ljubić.

Nastupili su: sopranistica Natalija Kralj, viteško društvo Svetog križa – tamburaški orkestar Črni Tomaši – Lobor, klapa Koprivnica, recitatori i zbor učenika Osnovne škole “Sidonije Rubido Erdody”, polaznici igraonice općinske knjižnice Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka, udruga Potkalnički plemenitaši – plesna skupina Sidonija.
Voditeljica programa bila je Karmen Špiranec.

Predsjednik Udruge “Potkalnički plemenitaši” Ivica Trušćec kazao je na kraju:
“Od srca veliko hvala svima koji su odvojili dio svog vremena i došli na ovu manifestaciju”.
Posjetitelji su bili oduševljeni prekrasnim izvedbama sudionika programa uz želju da se ova manifestacija u sjećanje na Sidoniju Rubido Erdody nastavi u gornjoriječkom kraju.

Danas (16. veljače) , u 18 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo u Gornjoj Rijeci je polaganje vijenaca i sveta misa za groficu Sidoniju Rubido Erdody.